Saint-Étienne du Mont - 3*

Saint-Étienne du Mont ligger i Latiner kvarteret lige ved siden af Pantheon. Oprindeligt lå her en kirke fra 1200-tallet, men man ønskede en ny kirke, da den anden var blevet for lille. Saint-Étienne du Mont blev opført i perioden 1492-1626 og kom til at ligge ved siden af den anden kirke. Facaderne på de to kirker var arkitektonisk symmetriske, så da den anden kirke blev revet ned, blev der lidt ubalance i arkitekturen.

Saint-Étienne du Mont har en facade i renæssance stil

Selvom det meste af Saint-Étienne du Mont er bygget i 1500-tallet, som var tiden med renæssancen, så er bygningen både i renæssancestil og gotisk stil. Gotisk stil gik man mere og mere væk fra efter 1500. På hovedfacaden kan der ses tre udsmykket gavlfelter, som hæver sig over hinanden, hvilket er i renæssancestil.

Interiøret er for det meste i flammegotisk stil, men lidt af udsmykningen er også i renæssancestil. Det er en lys kirke, som har flere glasmalerier fra 1500- og 1600-tallet. I kirken tilbedes Sainte Geneviève, som er Paris' skytshelgen. Hun levede fra ca. 420 til 512. Hun bad i 451 Paris' beboere om at bede til, at byen ikke blev angrebet af en stor udefrakommende hær. Paris blev ikke angrebet, da hæren gik forbi byen.

Saint-Étienne du Mont kirken indvendigt med korgitteret i midten.

Noget af det kirken er kendt for, er det fine udskåret korgitter, som stammer fra den første halvdel af 1500-tallet. Det er en slags balkon mellem skibet og koret med slyngede trapper i hver sin side rundt om en søjle. Dengang var det almindeligt, at der blev prædiket herfra i de større kirker i Frankrig. I dag er det den eneste, som er tilbage i Paris.

Adresse: Place Sainte-Geneviève nr. 1 (Latiner kvarteret) - Kort 4 (Punkt 92) -