Cité des Science et de l'Industrie - 2*

Cité des Science et de l'Industrie er et stort videnskabsmuseum, som ligger i Parc de la Vilette i den nordøstlige del af Paris. Det åbnede i 1986 og har siden været en stor succes med omkring 3 millioner besøgende hvert år. Det er meningen af folk kan komme her og lære om videnskabelige emner på en underholdende måde.

Cité des Science et de l'Industrie har til huse i denne højmoderne bygning.

Den store bygning, som huser museet, er opført i glas og stål. Den er omgivet af en dyb voldgrav med vand. Ideen med dette var, at kælderetagerne har vinduer og derved også får lys udefra. Så for at besøge museet må gæsterne benytte gangbroer. På forsiden af bygningen ses tre store gennemsigtige drivhuse med planter.

Indvendigt er der mange rullende trapper, gangbroer og balkoner. To store gennemsigtige kupler i loftet fungerer som ovenlysvindue og giver hovedrummet lys. Herfra kan man besøge museets mange interessante udstillinger m.m., som f.eks et planetarium. Museet består hovedsagligt af den store bygning, men også af La Géode, som er en stor kugleformet biograf. Også en rigtig ubåd fra 1957 hører til museet og kan ses udenfor.

Adresse: Avenue Corentin-Cariou - Parc de la Villette - Kort Stor Paris (Punkt 13)