Opéra National de Paris - Opéra Bastille (Bastille-operaen) - 2*

Bastille operaen ligger i den østlige del af Paris på Place de la Bastille. Den kaldes også for den nye opera i modsætning til den gamle opera (Garnier Operaen). Den er opført i slutningen af 1980'erne og slog dørene op den 14. juli 1989, som var 200 året for den store revolution i Frankrig. Og det var også på denne plads, at Revolutionen dengang begyndte, da en bevæbnet menneskemængde stormede det daværende Bastille fængsel.

Bastille operaen er en meget moderne opera, som åbnede i 1989.

Det var den daværende Præsident Mitterand, som satte byggeriet i gang, og det var et af 1980'ernes store bygningsværker. Bygningen er i moderne stil og opført i glas og stål. Ud mod pladsen er den buet med en stor glasfacade, mens det store indgangsparti er holdt i sort marmor. Indvendig har operaen flere sale, hvor den største har plads til 2700 tilskuere. Det er en teknologisk avanceret opera med bl.a. flere drejescener, som letter sceneskiftene.

Der opføres både klassiske og moderne operaer. Faktisk er alle operastykker flyttet fra den gamle opera hertil. Af andre arrangementer har der være afholdt danseforestillinger samt filmfestivaler.

Adresse: Rue de Lyon 120 (Marais kvarteret) - Kort 4 (Punkt 33)