Hôtel Biron - 3*

Hôtel de Biron er et flot palæ, som ligger i Saint-Germain-des-Prés kvarteret ved siden af Les Invalides-komplekset. Det er bygget i slutningen af 1720'erne og huser i dag Rodin-museet. Billedhugger Auguste Rodin (1840-1917) har boet og arbejdet her. Han betragtes som en af de største franske billedhuggere.

Hôtel Biron er en passende ramme om museet med Rodin-kunst.

Som så mange andre af de store palæer i Paris, så har Hôtel de Biron også haft mange forskellige ejere. Oprindeligt blev det opført til en finansmand, men navnet stammer fra Marskal de Biron, som erhvervede det i midten af 1700-tallet. I det meste af 1800-tallet var der kloster her, mens tiden omkring år 1900 blev palæet brugt som skole.

I begyndelsen af 1900-tallet omdannede staten det til et hjem for kunstnere. Forskellige kunstnere flyttede ind, og Rodin flyttede herind i 1908 på opfordring fra vennen, den østrigske digter Rainer Maria Rilke som også boede her. Rodin levede og arbejdede her til sin død i 1917. I stedet for at betale husleje, overdrog han nogle af sine værker til staten. I 1919 blev Rodin museet åbnet her i Hôtel de Biron.

Haven bag palæet er en af de største haver i Paris.

Hôtel de Biron er et fornemt palæ. I modsætning til tidligere palæer, så har Biron en hovedbygning uden sidefløje. Salene i palæet er højloftede med rokoko udsmykning. Der ses også en flot indvendig trappe. Palæet har en af de største tilhørende haver i Paris, som er ret idyllisk med sine mange rosenbuske og vandbassin.

Adresse: Rue de Varenne 77 (Les Invalides & Eiffeltårns-kvarteret) - Kort 2 (Punkt 16)