Hôtel du Sully - 3*

Hôtel du Sully er et meget fornemt palæ i Marais kvarteret opført i perioden 1625-1630. Senere købte Hertugen af Sully det, deraf navnet. Mange af den tids kendte personer kom her, og palæet blev et centrum for det sociale og kulturelle liv i kvarteret. Palæet ligger ud til Rue St-Antoine, som er temmelig bred og en af de ældste gader i Paris.

Hôtel du Sully ligger ud til den store Rue St-Antoine i Marais kvarteret.

Siden 1965 har en del af Hôtel du Sully været brugt som hovedkontor for Caisse Nationale des Monuments Historiques. Det er en offentlig institution, hvis formål er at bestyre kendte bygninger i Paris og Frankrig, f.eks. Triumfbuen. Normalt er der ikke åbent for offentligheden i palæet, men man kan besøge gården og haven.

Palæets opbygning er typisk for 1600-tallets palæer, hvor de opførtes i U-form. Fra en hovedbygning i midten udgår to fløje ud til gaden med en port i midten. Bag hovedbygningen ligger en kunstnerisk anlagt have, som grænser op til bagsiden af nogle bygninger, hvis forside vender ud mod den charmerende Place des Vosges.

Palæet er bygget i renæssancestil. Facaden er flot dekoreret med statuer i væggen, udsmykkede gavlsfelter over vinduerne og fremspringende kvistvinduer på taget.

Hôtel du Sully er også en flot bygning set inde fra gården.

Indvendigt har alle rum i hovedbygningen udsigt til både den lukket gård og haven bagved. I hovedbygningen ses oprindelige malede lofter, som dog er restaurerede.

Adresse: Rue St-Antoine 62 (Marais kvarteret) - Kort 4 (Punkt 26)