Hôtel Salé - 3*

Hôtel Salé ligger i hjertet af Marais kvarteret og er et stort og imponerende palæ opført i 1650'erne. Salé betyder på fransk salt og navnet kommer af bygherren, som var opkræver af en saltskat. Siden dengang har palæet haft adskillige ejere og været brugt til mange forskellige ting, bl.a. som skole.

Hôtel Salé i Marais kvarteret huser verdens største Picasso-museum.

I dag huser Hôtel Salé verdens største Picasso-museum. Man kan undre sig over, at et museum med moderne kunst kom til at ligge i et gammelt palæ i det gamle Marais kvarter. Normalt forbinder man ikke Marais med ordet moderne. Dog har der i de senere år været en tendens til at f.eks. modebutikker flyttede hertil og området er også blevet en smule "in".

Palæets forside og bagside kan nemt ses, også selv om man ikke har købt billet til museet. Mange af palæerne i Marais kan kun ses forfra, og måske kan man endda kun se muren og porten ud til vejen. Hôtel Salés monumentale bagside kan ses fra et lille offentligt parkanlæg. Mellem dette og bagsiden ligger palæets have.

Bagsiden af palæet er næsten mere imponerende end forsiden.

Hôtel Salé har en halvcirkelformet gård, hvor muren og porten ud mod vejen er buet. Dette var for at hestevogne bedre kunne bevæge sig rundt. Palæet er asymmetrisk opbygget med en enkelt fløj til højre for hovedbygningen. Både på forsiden og bagsiden ses et kunstnerisk udsmykket gavlfelt. Palæet har Mansart tag, som er mere fladt end det man tidligere brugte. Indvendigt ses en hall med en flot trappe med et smedejernsgelænder.

Adresse: Rue de Thorigny 5 (Marais kvarteret) - Kort 3 (Punkt 38)