Hôtel d'Aumont - 2*

Hôtel d'Aumont ligger i den sydlige del af Marais kvarteret. Nogle af de absolutte mest kendte arkitekter på den tid har været med til opførelsen af dette palæ. Det blev færdigbygget i 1648 efter designs af Le Vau, som bl.a. var med til at bygge Versailles slottet. Palæet er dog siden ombygget og udvidet. Den berømte indendørsarkitekt Le Brun har lavet nogle af de indvendige dekorationer, mens den kendte havearkitekt Le Nôtre har anlagt haven.

Hôtel d'Aumont's bagside er mere elegant end den mere grove forside.

Facaden ud mod gaden ser betydelig anderledes ud end facaden ud mod haven. Førstnævnte er noget grov i sit udseende og kan godt virke lidt voldsom. Derimod er facaden ud mod haven noget mere forfinet i sit udseende. Den tilhørende have store hedder Square A. Schweitzer og strækker sig næsten helt ned til Seinen. Den oprindelige have var noget mindre.

Navnet på palæet stammer fra 4 hertuger af Aumont, som har boet her. Dengang var det meget overdådigt udsmykket, men i dag er der ikke ret meget tilbage af dette.Palæet bliver i dag brugt af den administrative domstol i Paris.

Adresse: Rue de Jouy 7 (Marais kvarteret) - Kort 4 (Punkt 52)