Hôtel de Lamoignon - 2*

Hôtel Lamoignon er et stort og flot palæ, som ligger i Marais kvarteret. Facaden mod gården er monumental i sit udseende, og palæet har et specielt tårn på hjørnet af Rue des Francs-Bourgeois og Rue Pavée. Det blev opført i slutningen af 1500-tallet og hed oprindeligt Hôtel d'Angoulême. Det nuværende navn fik det i 1658, da det blev købt af Guillaume de Lamoignon.

Hôtel Lamoignon er et af Marais kvarterets store palæer fra 1500-tallet.

Chrétien Malesherbes, som også var af Lamoignon familien, blev født her. Han var en højtstående embedsmand under kong Ludvig d. 16. Da kongen under Revolutionen i 1789 blev anklaget for højforræderi, forsvarede Malesherbes ham. Kongen blev henrettet i 1793 og Malesherbes blev selv henrettet i 1794, da man så ham som en tilhænger af kongen.

I dag huser Hôtel de Lamoignon Paris' historiske bibliotek, som hedder Bibliothéque Historique de la Ville de Paris. Biblioteket stammer fra midten af 1700-tallet og dets samling består bl.a. af bøger, stik, kort, plakater, tidsskrifter, fotos, m.m. Samlingen fortæller meget om Paris' historie og specielt om de franske revolutioner.

Adresse: Rue Pavée 24 (Marais kvarteret) - Kort 4 (Punkt 23)