Hôtel de Salm - 2*

I Saint-Germain-des-Prés kvarteret ved siden af Musée d'Orsay ligger Hôtel de Salm. Det huser et museum, som hedder Musée de la Légion d'honneur et des Orderes de Chevalerie. Her udstilles historien for flere ordener, primært den franske Æreslegion.

Hôtel de Salm's bagside mod Seinen er noget mere afslappet i stilen end forsiden.

Palæet blev opført i perioden 1782-1787 til en tysk prins ved navn Frederik d. 3. af Salm-Kyrbourg. Efter ham havde det forskellige ejere. Napoleon overtog i 1804 Hôtel de Salm og lavede det om til sæde for Æreslegionen. I 1871 blev palæet delvist ødelagt under et oprør i Paris (Kommune-opstanden), men genopbygget efter de originale tegninger takket være medlemmer af ordenen.

Selve palæet har en specielt arkitektur. Forsiden og bagsiden er nemlig vidt forskellige. Forsiden med hovedindgangen vender væk fra Seinen og har en monumental indgang og en søjlegård. Det er klassisk fransk arkitektur med en streng opbygning.

Palæets forsiden væk fra Seinen er en helt anden stil end bagsiden.

Bagsiden ud mod Seinen er noget mere afslappet i opbygningen og kan virke lidt langagtigt. Her ses en pavillon, som buer ud fra muren. Der er desuden indsat buster i nicher i muren.

Adresse: Rue de la Légion d'honneur 2 (rue de Bellechasse 2) - (St-Germain-des-Prés kvarteret) - Kort 1 (Punkt 65)