Hôtel Libéral Bruand - 2*

Hôtel Libéral Bruand ligger i Marais kvarteret og husede tidligere et privat museum ved navn Musée Bricard. Palæet har navn efter den kendte arkitekt Libéral Bruant, som opførte huset til sig selv. Arkitekten er mest berømt for sin opførelse af den østlige halvdel af Les Invalides komplekset i perioden 1671-1674. Da han startede på den vestlige halvdel skiftede Kong Ludvig d. 14. ham ud med en anden arkitekt ved navn Jules Hardoin-Mansart.

Hôtel Libéral-Bruand husede tidligere et låsemuseum, som er førende i verdenen.

Palæet er opført i 1680'erne. Det er asymmetrisk opbygget med en fløj til højre for gården. Facaden på hovedbygningen er meget kunstnerisk lavet med en udsmykket gavltrekant og nicher i væggen, hvori der er indsat buster af romerske kejsere. Palæet ligger ud til en charmerende lille plads, som ses på billedet ovenfor.

Palæet blev på et tidspunkt restaureret til sit originale udseende, og der blev efterfølgende i 1976 åbnet et museum for låse. Det hed Musée Bricard, men kaldtes også for Musée de la Serrurerie. Eugéne Bricard var en låsefabrikant fra 1800-tallet, hvis samling af låse blev udstillet på museet. Museet er i dag lukket.

Adresse: Rue de la Perle 1 (Marais kvarteret) - Kort 4 (Punkt 17)