Hôtel Matignon - 2*

Hôtel Matignon er et palæ beliggende i Rue de Varenne lidt øst for Les Invalides i Saint-Germain-des-Prés kvarteret. Her har de franske premierministre boet siden 1958, mens den franske præsidents bolig ligger ved Champs-Élyéees. Hôtel Matignon er et stærkt bevogtet palæ og ikke åbent for offentligheden. I området omkring det ligger der mange regerings-kontorer.

I Rue de Varenne nr. 57 ligger indgangen til den franske premierministers bolig.

Hotel Matignon blev opført 1720'erne og opkaldt efter Greven af Matignon, som købte det til hans søn. Siden er det blevet ombygget flere gange. I 1700-tallet skød mange palæer op i dette område efter at aristokratiet var flyttet fra Marais kvarteret. Napoleon d. 1.'s udenrigsminister Talleyrand ejede det i starten af 1800-tallet. Siden har det også været brugt som ambassade for Østrig-Ungarn.

Palæets opbygning er anderledes end de traditionelle palæer fra Marais. Det er asymmetrisk, da hovedbygningens facade ud mod gården er bredere end facaden ud mod haven. Fløjene på hver side af gårdspladsen er også asymmetriske bygget. Som det ofte sås dengang er facaden ud mod gaden buet, så hestevogne nemmere kunne komme igennem porten.

Grand cabinet hører til et af de flotteste rum i palæet.

Palæet har en af de største private haver i Paris. I haven længst væk fra palæet ligger en pavillon. Indvendigt er palæet meget overdådigt udsmykket med træudskårne paneler og marmor i mange farver. De mange rum tæller bl.a. en 8-kantet salon.

Adresse: Rue de Varenne 57 (Les Invalides & Eiffeltårns-kvarteret) - Kort 2 (Punkt 16)