Jacquemart-André (Palæ) - 2*

Mellem Triumfbuen og Operaen ligger et palæ fra 1875, som huser et museum ved navn Musée Jacquemart-André. Det er opkaldt efter Edouard André og Néllie Jacquemart, som var gift med hinanden og brugte meget tid på at samle på kunst. Denne samling erhvervede staten, og den danner grundlag for museet. Musée Jacquemart-André er ejet af Institut de France, og det åbnede i 1913.

Musée Jacquemart-André holder til i et flot palæ fra slutningen af 1800-tallet.

Her udstilles europæisk kunst fra primært 1600- og 1700-tallet, hvor museet har en fin samling af renæssancekunst fra Italien. Her ses bl.a. Paolo Uccello's berømte maleri "St-George and the Dragon". I det venetianske rum med kassetteloft ses kunst fra 1400-tallet.

Museet udstiller også freskoer, gobeliner, tæpper samt flere malerier af bl.a. Rembrandt. Der ses også franske møbler, keramik og flere tegninger. Rummene, som der udstilles i, er flot udsmykket. Grand salon er rund i formen og har flotte forgyldte udskårne træpaneler. Der ses også en flot snoet dobbelttrappe ved indgangen til vinterhaven, som har eksotiske planter.

Adresse: Boulevard Haussmann 158 (nordvestlige del af Paris) - Kort 1 (Punkt 15)