Musée Jacquemart-André

Mellem Triumfbuen og Operaen ligger et flot palæ fra 1875, som huser et museum ved navn Mussée Jacquemart-André. Det er opkaldt efter Edouard André og Néllie Jacquemart, som var gift med hinanden og brugte meget tid på at samle på kunst. Denne samling erhvervede staten og den danner grundlag for museet. Musée Jacquemart-André er ejet af Institut de France og det åbnede i 1913.

Her udstilles europæisk kunst fra primært 1600- og 1700-tallet, hvor museet har en fin samling af renæssancekunst fra Italien. Her ses bl.a. Paolo Uccello's berømte maleri "St-George and the Dragon". I det venetianske rum med kasetteloft ses kunst fra 1400-tallet.

Musée Jacquemart-André holder til i et flot palæ fra slutningen af 1800-tallet.

Museet udstiller også freskoer, gobeliner, tæpper samt flere malerier af bl.a. Rembrandt. Der ses også franske møbler, keramik og flere tegninger. Rummene, som der udstilles i, er flot udsmykket. Grand salon er rund i formen og har flotte forgyldte udskårne træpaneler. Der ses også en flot snoet dobbelttrappe ved indgangen til vinterhaven med eksotiske planter.

Adresse: Boulevard Haussmann 158 (nordvestlige del af Paris)