Avenue de l'Opéra - 2*

Avenue de l'Opera er en fornem gade i Opera kvarteret. Den går fra Place Andre Malraux (opkaldt efter en tidligere kulturminister) ved Louvre og ender ved den store operaplads foran den gamle Opera. Anlæggelsen af gaden startede i 1854 under Kejser Napoleon d. 3. og Baron Haussmann's store ombygning af Paris. Man startede i begge ender samtidigt, men den var først færdig efter Napoleon d. 3. var sat fra magten, nemlig i 1878. For at få plads til at anlægge gaden, blev mange gamle huse revet ned.

Avenue de l'Opéra er en flot gade, hvor den gamle opera ses i den nordvestlige ende.

Husene i gaden er typiske for Haussmann's byggestil. De ensartede facader på de 5-etagers huse ses mange steder i Paris, som altså stammer fra denne tid. De står en smule i modsætning til nogle af bygningerne i sidegaderne, da de er ældre. På Avenue de l'Opera er der ikke plantet træer i vejkanten, som man ellers ser på så mange andre avenuer og boulevarder, da arkitekten bag den gamle Opera (Garnier) modsatte sig dette.

Efter anlæggelsen af gaden blev den en af de mest fornemme gader i Paris, hvilket bl.a. hang sammen med den gamle Opera, som var et betydningsfuldt bygningsværk i byen. En del virksomheder holder til i gaden, f.eks. banker.

Beliggenhed: Opera kvarteret - Kort 3 (Punkt 30)