Rue du Faubourg Saint-Honoré - 2*

Rue du Fauborg Saint-Honoré ligger i Champs-Élysées kvarteret og går næsten helt parallelt (nordfor) med Avenue Champs-Élysées. Det er en ret lang gade, som strækker sig fra Rue Royale i øst og går ud i Avenue de Wagram lidt nord for Triumfbuen. Ved Rue Royale fortsætter en gade østpå med næsten samme navn, nemlig Rue Saint-Honoré.

Den elegante gade Rue du Fauborg Saint-Honoré løber parallelt med Champs-Élysées.


Rue du Fauborg Saint-Honoré er helt igennem en luksusgade, specielt det stykke fra Rue Royale til Præsidentpaladset ved Place Beauvau. Næsten alle butikker sælger luksusvarer, som f.eks. modetøj, parfume, juveler osv. Gaden er sammen med Avenue Montaigne, som ikke ligger langt herfra, centrum for den parisiske højmode (Haute Couture). Nogle af de kendte navne i gaden er Hérmes, Versace og Cartier.

En af de mest kendte adresser i Rue du Fauborg Saint-Honoré er Præsidentpalæet (Palais de L'Élysée), hvor præsidenten bor. Dette fornemme palæ's forside vender ud mod gaden (nr. 55), mens dens bagside vender ud mod en stor have. Skråt overfor dette palæ holder Indenrigsministeriet til. Begge bygninger er skarpt bevogtet.

I nr. 54 ligger La Cour aux Antiquaires fra 1969, som er en række af butikker med kunst og antikviteter. I nr. 112 ligger Hotel Bristol, et af de mest luksuøse hoteller i Paris. I nr. 154 ligger kirken Saint-Philippe-du-Roule fra slutningen af 1700-tallet. Og i nr. 225 ligger La Maison du Chocolat, som laver fremragende chokolader af enhver slags.

Beliggenhed: Champs-Élysées kvarteret - Kort 1 (Punkt 21)