Boulevard Périphérique - 1*

Boulevard Périphérique er hverken en historisk eller en specielt charmerende vej. Men det er Paris' ydre ringvej, som er en bred motorvej hele vejen rundt om Paris. Den er 35 km. lang, hvoraf de 6 kilometer går under jorden. Noget af den går bl.a. under Boulogne-skoven. Motorveje, som går til Paris, munder alle ud i denne ringmotorvej.

På Boulevard Périphérique er der næsten altid mange biler.

Anlæggelsen af Boulevard Périphérique skete i 1960'erne, da det var nødvendigt at afhjælpe den store mængde trafik, som var i midtbyen. Indvielsen skete i 1973. De forskellige til- og frakørsler, som der er mange af, har alle navne som starter med Porte. Derefter kommer et navn, som f.eks. Porte d'Orleans. Det kan være svært at vide, hvilken Porte man skal benytte, når man er i bil.

Boulevarderne i midtbyen er som regel omgivet af bygninger med ensartet facader, men bebyggelsen omkring Boulevard Périphérique har et højt uregelmæssig byggeri. Der ses ofte betonhøjhuse til beboelse og glashøjhuse til kontorer og hoteller.

Boulevard Périphérique er den tykke mørkegrå "cirkel" på kortet. Læs mere her

Boulevard Périphérique bruges ofte til at trække en grænse for, hvor Paris' midtby går til. Alt hvad der ligger udenfor denne ringmotorvej er udenfor Paris. Denne opdeling er også brugt her på hjemmesiden ParisGuiden.

Beliggenhed: Rundt om Paris' midtby - Kort Stor Paris (Punkt 29)