Rue Saint-Louis-en-l'Île - 1*

Rue Saint-Louis-en-l'Île ligger på øen Île Saint-Louis og går gennem hele øen fra vest til øst. Det er en lang lige gade, som i vest forbindes med øen Île de la Cité af broen Pont Saint-Louis, som er for fodgængere.

Rue Saint-Louis-en-l'Île er en lang gade med mange små butikker.

Gaden rummer mange små spisesteder, boghandlere og mindre antikvitetsbutikker. Den er ret smal, og det samme er fortorvene. Isboden Berthillon er et ret velbesøgt sted, i hvert fald når det er varmt.Gaden blev anlagt i midten af 1600-tallet og har altid været en ret dyr adresse at bo på. Øen udgøres mest af beboelsesejendomme og butikker, og den har ikke de store turistattraktioner som Île de la Cité. Men der er dog nogle få seværdigheder.


Kirken Saint-Louis-en-I´Île, som ligger ud til gaden, har et flot interiør i barokstil. Tegningerne til kirken er lavet af den kendte arkitekt Louis Le Vau, som opførte en stor del af Versailles slottet. For enden af gaden (mod øst) ses en af de flotteste palæer i Paris, nemlig Hôtel Lambert. Da det er privat ejendom, kan man ikke se det indvendigt. Og facaden er svær at se p.g.a. en mur og en hæk.

Beliggenhed: Île de la Cité & Île Saint-Louis - Kort 4 (Punkt 55)