Jardins des Champs-Élysées - 1*

Parken Jardins des Champs-Élysées ligger på begge sider af den kendte gade Champs Élysées, men kun ved den østlige del af gaden. Den vestlige del af gaden er derimod ikke særlig grøn. Parken blev oprindelig anlagt af havearkitekten André Le Nôtre, men blev lavet om i midten af 1800-tallet. Dengang ændrede man udseendet til engelsk havestil med varieret beplantning modsat fransk stil med symmetrisk beplantning.

I Jardins des Champs-Élysées kan bl.a. teatret Marigny ses.

Før i tiden var området et berygtet sted at færdes, men i slutningen af 1800-tallet ændrede dette sig. Det blev meget populært og mondænt, og specielt blandt borgerskabet var det et yndet sted at komme. Folk kom både for at se og blive set. Foruden cafeerne, tepavilloner og restauranter var der også dansesteder og udendørs musik.

I dag består parken af snoede stier med blomsterbede. Træområder er spredt rundt i parken, og der ses flere fontæner. Der ses flere luksusrestauranter samt to teatrere, som hedder L'espace Pierre Cardin og Théâtre Marigny.

I området ses flere statuer. De er bl.a. af den franske statsmand Georges Clemenceau, den tidligere engelske premierminister Winston Churchill og de tidligere franske præsidenter Charles de Gaulle og George Pompidou. Der er også et monument over lederen af den franske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig Jean Moulin. I den nordøstlige ende af parken ses den amerikanske ambassade.

Beliggenhed: Champs-Élysées kvarteret - Kort 1 (Punkt 40)