Place de l'Opéra - 2*

Opera-pladsen ligger i kvarteret af samme navn og er en plads, som ligger foran den gamle Opera. Pladsen og de omkringliggende bygninger (inkl. operaen) blev opført under Kejser Napoleon d. 3. og Baron Haussmann's store ombygning af Paris i midten af 1800-tallet. Operaen blev dog først færdig efter Napoleon d. 3. var afsat fra magten.

Opera-pladsen set fra selve operaen.

Dengang skulle Opera-pladsen være et centrum i Paris, da Operaen var et prestigeprojekt for Napoleon d. 3. Det blev også et knudepunkt for gaderne, hvor 6 gader udgår fra pladsen. En af gaderne, Boulevard des Capucines, skærer gennem pladsen. Det er en af de 8 store boulevarder i forlængelse af hinanden, som har navnet "De store boulevarder".

En anden gade, Avenue de l'Opéra, ender også ved pladsen. På denne gade kan man hele tiden se Operaen. Logisk nok er gaden opkaldt efter Operaen. Pladsen var temmelig stor efter datidens målestok. I dag virker pladsen stadigvæk stor, men den kan alligevel ikke opsluge alt trafikken. Pladsen er nemlig meget befærdet og travl.

Opera-pladsen blev allerede betragtet som en meget stor plads i midten af 1800-tallet.

Udover Operaen ses der også et andet kendt sted. På det vestlige hjørne ses den berømte Café de la Paix sammen med det store InterContinental, Le Grand Hotel Paris. Hotellet har omkring 600 værelser af forskellig slags og er et af de store luksushoteller i Paris.

Midt på pladsen ligger et område, som er forbeholdt fodgængerne. Rundt om ligger der luksusbutikker af forskellig slags, som f.eks. juvelerer og læderbutikker. Der er også en metro under pladsen.

Beliggenhed: Opera kvarteret - Kort 3 (Punkt 8)